Foto: Nona Delgado - Col.laboradors del Bloc: Xavier Varela - Miquel Sala - David Duran de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró

dimecres, 18 de gener del 2012

El grup Vista-Miracle

A cavall entre les regions dels Frares Encantats i Ecos, s'alçen aquestes tres agulles, entre els colls de Porc i del Miracle, que per la cara nord, tenen bons camins d'accés des de la carretera i Can Massana.
Per la cara sud, ran del peu de les agulles, transita el camí, que des del Refugi Vicenç Barbé, puja fins el cim de Sant Jeroni.
També per la cara sut, baixen les canals del Castell i Cirers, que s'ajunten, per vessar aigues, a la canal de les Grutes. Es per aquestes canals que pujen els camins que l'enllaçen la regió, amb les zones de l'Arcada i el Boixar.
Per la vesant sud, escalades curtes i soleiades. La 1ª a l'agulla Vista és de l'abril del 1945, feta pels del G.E.D.E, F. Esquerdo i Allòs. La 1ª al Miracle, la feren V.Barbé, J. Vendrell i R. Estrems l'any 1941.




La vesant nord del grup es força més desconeguda, i sols hi consta la via que va obrir David Hita el 1999, en solitari, que anomenà "Penitentia" i puja per la cara nort de l'agulla del Cor de Bè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada