Es difícil posar ordre en aquest racons del Montserrat "profund", com ens agrada denominar-lo, deixeu-me que us expliqui quelcom sobre aquets dos colls.
No és citen en el mapa de Joan Cabeza del 1909.
Semir, el 1949, situa el coll de Muset (li diu Mosset) al peu de l'agulla Ajeguda (nº 319). Barberà en recull el testimoni i el reafirma en el "Pam a pam".
Ribera, el 1977, situa coll de Muset, sota la Palomera, que creiem es el correcte. Al coll de l'Ajeguda, li diu coll del Bassal dels Gats.
Es, finalment, l'actual planol d'Alpina del 2010, qui situa els dos colls, amb els noms tal com els recollim nosaltres.
El topònim Muset, l'atribuïm als germans Josep i Federic Muset, músics i fills d'Igualada (nascuts a finals del segle XIX) Josep, el germà gran, estudia al Monestir de Montserrat.
Acabo de descubrir el teu blog, prou interessant, molt bona l'apreciació ja que aquest diumenge hem estat al Coll de l'Ajaguda que erròniament anomenava abans de llegir-te coll de Muset...hem grimpat l'aresta de l'Ajaguda tot fent temps per que toqués el sol a la Cajoleta on hem fet la Petita Aran una via del Joan Vidal prou maca.
ResponEliminaGracies Jaumegrimp, sempre es bò que estiguem d'acord, aquest racons son tan desconeguts com encantadors. Hi ha encara tanta feina per fer...
ResponEliminaQuan trobis una agulla sense batejar !Tota teva¡
Però diguens-ho que la fotografiarem i situarem.