Foto: Nona Delgado - Col.laboradors del Bloc: Xavier Varela - Miquel Sala - David Duran de l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró

dimecres, 14 d’agost del 2024

 Agulla nº 971 - El Timbal

Al final del serrat dels Pallers, a l'extrem més meridional de la vessant Oest de les Agulles i arrapada a la roca del Timbaler - com no podia ser d'altre manera- s'alça aquest punxó rocós, que sol passar una mica inadvertit.
Tres vies d'escalada permeten la seva ascensió per totes les vessants.
El coll entre ambdues agulles el batejaren com a coll de Dama.

2431 - Via Estorach - Navarro (1946) - Segueix l'evident xemeneia de la cara nord, que la separa del Timbaler. Un "ramonag" de manual, que et deixa a pocs metres del cim.
L'obriren els germans Josep, Francesc i Maria Estorach i l'Ernest Navarro, a la post-guerra, època de pioners.

2432 - Via Torras - Nubiola (1951) - Aprofitant la canal herbada de la cara sud. J.Mª Torras i Joan Nubiola, progressen fins el coll de Dama. Selvàticament montserratina, però evident i fàcil.


3679 - Via: Cuca metamòrfica - 60 anys van passar -un gran salt en el temps: dels pioners a la esportiva- per què Pere Lloveras forcés la evident i estreta cara est, enllaçant fissures i plaques, per aconseguir el cim. 65 m. i ben equipada.

__________________________________________________________________________________

La numeració de les vies i agulles, correspon a l'inventari de vies, agulles i parets, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, editat el 2015.
___________________________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada